spar penge på lort

Spar penge på lort (bogstaveligt talt)

Hvor mange penge bruger du på høm-høm poser?

Er du klar over, hvor mange penge du bruger på høm-høm poser hvert år? Og ved du, hvordan du skåner miljøet bedst?

Du kan faktisk både spare mange penge, og samtidig skåne miljøet, ved at vælge de rette høm-høm poser.

 

Miljøbevidste hundeejere

De hundeejere, der vælger at bruge mine pelsplejeprodukter ”Tallulah Dog Care”, har taget et valg om at skåne miljøet, hundene og dem selv. Derfor har de, ligesom jeg, også en naturlig interesse i at skåne miljøet på flere måder. Jeg synes derfor, at det er vigtigt at gøre opmærksom på forskellige andre tiltag, og da hundeposer er noget de fleste hundeejere bruger hver eneste dag, så er det yderst vigtigt at vælge de rette.

 

Miljøvenlige hundeposer

Jeg har lavet lidt research og sammenlignet mange forskellige hundeposer, og det endte med at tage noget længere tid, end jeg havde regnet med. Markedet er nemlig ikke sådan lige til at finde rundt i, og markedsføringen af nogle brands er både misvisende og uærlig.

Nogle hundepose-producenter er fortalere for noget, der blot lyder ”miljøvenligt”, men faktisk kun gavner deres salg – og ikke miljøet!

Fremfor at beskrive det hele nærmere og gå i for mange detaljer, vil jeg holde mig til det helt overordnede, nemlig at anbefale de miljøvenlige hundeposer jeg fandt frem til – og (kortfattet) begrunde hvorfor. Endelig vil jeg selvfølgelig sammenligne priserne.

 

Certificerede komposterbare høm-høm poser

 Der findes mange producenter af hundeposer, der markedsfører poserne som bionedbrydelige og fortæller, at nedbrydningen blot tager få uger. Det lyder godt, og med deres grønne design påvirkes man hurtigt til at tro, at det er miljørigtigt. Problemet er dog, at nogle producenter tilsætter kemikalier, der skal fremme nedbrydningsprocessen – og så er vi jo lige vidt. Det er da ikke miljøvenligt!

 Nogle hundeposer fremstilles, så kun en lille del af materialet er miljøvenligt og resten er plastik. Derfor vildledes forbrugeren nemt, når sådanne poser markedsføres som miljøvenlige.

Det sikre valg er derfor at købe CERTFICEREDE KOMPOSTERBARE hundeposer. Certificeringen er din garanti for kvaliteten, da der er vedtaget strenge krav, der skal overholdes.

 

Hundelorten skal i skraldespanden

Nogle hundeejere har fejlagtigt fået den overbevisning, at ”komposterbar” betyder, at poserne bare kan kyles ud i naturen, når man har samlet hundelorten op. Det er helt forkert.

Hundelorten skal jo netop samles op, fordi vi skal rydde op i naturen. Derfor giver det på ingen måde mening, at nogle hundeejere samler lorten op, og smider posen ind i et buskads, hvor den er ude af syne. Hundelorten skal altså enten smides i skraldespanden, eller komposteres rigtigt.

 

Priser på hundeposer

Prisen er også interessant. Jeg har sammenlignet priser på 20 forskellige mærker.

Priserne svinger en del, fra 0,30 kr. til 1,30 kr. pr. pose. Jeg vil tage udgangspunkt i 0,50 kr. pr. pose som en fair pris.

Jeg har selv to hunde (den ene hund laver stort to gange om dagen), så jeg bruger i gennemsnit 3 poser om dagen. Det bliver til 547,50 kroner om året ved en pris på 0,50 pr. pose. Det, synes jeg, er en rimelig pris for at bidrage til, at der holdes rent på udendørsarealer.

De hundeejere, der vælger de dyrere poser, kommer snildt til at bruge langt over 1000 kr. om året. Man tænker ofte ikke over prisen, hvis man bare køber en enkelt rulle poser i ny og næ. Hvis jeg med to hunde bruger 3 poser om dagen til 1,30 kroner stykket, så bliver prisen 1423,50 kr. om året. Det er da enormt mange penge at bruge på…. Lort!

 

Og vinderen er…

Vinderen af min undersøgelse er: Maistic’s hundeposer.

Maistic’s hundeposer er certificerede komposterbare og koster kun 0,43 kr. pr stk.! Det er både billigt og miljøvenligt.

 

Kampen mod plastik

Maistic er et firma med et super koncept. De tager nemlig kampen op mod plastik, og har skabt et alternativ.

Størstedelen af Maistics produkter er majsbaserede, og alle produkter er fri for kemi. Jeg vil opfordre dig til at besøge Maistics hjemmeside og læse mere om deres produkter. Det er spændende læsning, og de laver desuden også andre miljøvenlige produkter til husholdningen.

Hvis du vil skåne miljøet og dig selv, så besøg Maistic her: https://www.maistic.com/maistic-til-forbrugere/komposterbare-hundeposer/

Billede fra Maistic.com