valg af klippemaskine oster andis

De bedste hunde klippemaskiner – Oster VS Andis

Vælg den rette klippemaskine

Jeg ved hvor svært det kan være at vælge den rette klippemaskine som nybegynder i hundeklipning. For at hjælpe dig med at træffe den rette beslutning, vil jeg i dette indlæg beskrive fire af mine favoritter indenfor hunde-klippemaskiner. To af dem er fra Oster, de to andre er fra Andis. Alle fire klippemaskiner kan bruges både  professionelt og til hjemmebrug.

 

Mine personlige erfaringer med Oster og Andis

Oster og Andis er de to førende producenter af hundetrimmere og klippeudstyr. Vælger du en af følgende klippemaskiner, så får du kvalitet for pengene.

Har du spørgsmål til valg af udstyr og pelspleje, så tøv ikke med at kontakte mig.

 

 

Andis AGC Super, 2 Speed

Denne klippemaskine har jeg brugt mest i mit arbejde på hundesalonen, da det er den maskine der støjer mindst. Jeg finder dette yderst vigtigt til professionelt brug, da man aldrig kan vide hvor lydfølsomme hundene kan være. Prisen for Andis AGC Super er ca 1300 kr, og jeg synes man får meget for pengene. Det er en rimelig pris, da man også skal tænke på, at ved professionelt brug, risikerer man at tabe den på gulvet, hvis man klipper en hund der ikke står stille.

Andis AGR+

Andis AGR+ koster ca. dobbelt så meget som Andis AGC Super, men den er prisen værd. Man får fornøjelsen af at arbejde med en ledningsfri klippemaskine. En klippemaskine uden ledning føles altid lettere og nemmere at håndtere. Det er desuden nemmere at bevæge sig rundt om klippebordet, når ledningen ikke kommer i vejen. Andis AGR+ er også en støjsvag model. Den eneste grund til at jeg valgte at bruge Andis AGC Super, var den billigere pris, så jeg ikke skulle bekymre mig om at tabe den på gulvet.

Oster Pro 3000i

Det er rart at håndtere Oster Pro 3000i, da den er smal og med ergonomisk greb. Den støjer en del mere end de beskrevne Andis klippemaskiner, og det kan være fint til hjemmebrug. Til professionelt brug vil det derimod være belastende at skulle lytte til den larm en hel dag.

 

Oster A5 Golden

Dette er en særdeles populær, gammeldags klippemaskine og med god grund. Det er en af de billigste professionelle klippemaskiner og er derfor blevet en “bestseller” til hjemmebrug. Det gode ved denne model er at den kan repareres, hvilket gør den til den mest langtidsholdbare klippemaskine. Den gammeldags måde at lave klippemaskiner på, gør det muligt at udskifte alle dele i Oster A5, så hvis du er ude efter en økonomisk klippemaskine, bør du vælge denne. Støj-niveauet er helt det samme som Oster 3000i.

 

Jeg har indsat funktionerne for hver af de omtalte klippemaskiner i skemaet nedenfor:


Klippe- maskiner


Hastighed (strokes pr minute)

Vægt  (gram)

Støjniveau

Batteri

Opsummering

Andis AGC Super

3300/4000 SPM

500g

lav

Lav pris, lavt støjniveau

Andis AGR+

3800 SPM

445g

Lav

Oplader en time og kører en time

Betal mere og få mere. Lavt støjniveau og behagelig at arbejde med

Oster Pro 3000i 

3000 SPM

385g

Medium

Oplader en time og kører op til to timer

Kører op til to timer. Ergonomisk greb

Oster A5

2200/3200 SPM

510g

Medium

Lav pris og kan repareres 

 

Du kan anskaffe maskinerne her: